Flyga RC-helikopter inomhus – Radiostyrd helikopter

Flyga RC-helikopter inomhus

rc-heli
Nu blir det allt svårare att flyga RC-helikopter utomhus eftersom det blir kallare och blåser mer. Hösten är snart här. Vad har man då för alternativ om man vill fortsätta flyga?

Gå med i en RC-klubb

Fördelen med att gå med i en RC-klubb är att man får träffa andra med samma intresse. Chansen är även stor att klubben har avtal med kommunen eller på annat sätt har tillgång till en inomhushall, det kan vara en gympasal eller liknande. RC-klubbar finns i de flesta städer, en del är specialiserade på t.ex. enbart radiostyrda helikoptrar medan andra även tillåter annat inom RC. Avgiften för att bli medlem i en klubb brukar vara ganska blygsam.

Hitta en egen lokal

Om det inte finns någon lokal klubb där man bor kan man starta en egen. Eller så kan man försöka hitta en lokal där man får flyga lite då och då. Man kan t.ex. höra med någon rackethall i området. En idé kan vara att gå ihop några personer eftersom vissa platser kan begära ersättning. Är man flera som delar på kostnaden behöver det inte bli så dyrt.

Köp en mindre helikopter

Om man nöjer sig med begränsat utrymme t.ex. det egna huset eller lägenheten kan man skaffa sig en mindre radiostyrd helikopter. Det finns riktigt bra, små rc-helikoptrar med 4 kanaler som är utmärkta att flyga med inomhus. Prova en sådan med singelrotor!

Spela en RC-helikoptersimulator

Det kanske inte är den roligaste lösningen med ändå ett bra alternativ. Simulatorerna har blivit bra mycket bättre på senare år med avsevärt förbättrad grafik. Dessutom finns det simulatorer som är gratis vilket inte är helt fel. Dessutom kan man använda sin vanliga sändare som man kopplar till datorn genom USB. Om man har en enklare sändare som inte har den möjligheten finns det paket med både sändare och simulator att köpa.

Har jag missat något eller har någon fler tips? Kommentera gärna!