Radiostyrd helikopter med 2 kanaler – Radiostyrd helikopter

Radiostyrd helikopter med 2 kanaler

Många butiker och nätbutiker delar upp radiostyrda helikoptrar efter hur många kanaler de har. Om man inte känner till begreppet med kanaler blir man lätt förvirrad. Man kan säga att varje kanal styr en viss funktion i den radiostyrda helikoptern från sändaren. Som regel blir helikoptern dyrare ju fler kanaler den har. Det tar också längre tid att lära sig flyga en radiostyrd helikopter med många kanaler men när man väl har lärt sig det kan man flyga med hög precision och med samma realism som hos en riktig helikopter.

De enklaste radiostyrda helikoptrarna har 2 kanaler. Det betyder att de kan stiga och sjunka samt rotera runt sin egen axel. Vissa modeller har en tyngd framtill som gör att helikoptern lutar lätt framåt/nedåt och på detta sätt kan helikoptern flyga framåt.

Flygegenskaperna är väldigt begränsade och 2-kanals helikoptrar bjuder sällan på någon stabil och precis flygning. Det krävs minst 3 kanaler för grundläggande flygning som någorlunda liknar den hos en riktig helikopter. Mer om detta senare i andra inlägg som behandlar radiostyrda helikoptrar med fler än 2 kanaler.

2-kanals helikoptrar finns knappt kvar idag eftersom 3-kanals helikoptrar är så billiga. Dock kan man fortfarande hitta dem i leksaksaffärer och på stormarknader. Satsa hellre på en radiostyrd helikopter med minst 3 kanaler. Du lär inte ångra dig!