Radiostyrd helikopter med 3 kanaler

RC-helikopter med 3 kanaler

Det här är fortsättningen på Radiostyrd helikopter med 2 kanaler. En radiostyrd helikopter med 3 kanaler kan förutom att stiga och sjunka samt rotera runt sin egen axel även flyga framåt och bakåt. 3 kanaler räcker till för grundläggande flygning. Som nybörjare bör man köpa en rc-helikopter med minst 3 kanaler.

Ibland kan det stå att en radiostyrd helikopter har 3,5 kanaler. Den halva kanalen betyder bara att helikoptern har inbyggd gyro. En gyro har som uppgift att stabilisera rc-helikoptern vid flygning och erbjuder också bättre flygkontroll.

En 3-kanals helikopter kan man hitta väldigt billigt idag antingen som minihelikopter eller vanlig radiostyrd modell. Tänk på att minihelikoptrarna enbart är avsedda för flygning inomhus. Ett tips är att se till att den radiostyrda modell man köper har reservdelar som man kan byta vid behov. I början är det vanligt att man kraschar innan man lär sig flyga.

Det går dock snabbt att lära sig flyga en radiostyrd helikopter med 3 kanaler och man blir snart sugen på att gå vidare till fler kanaler. Nästa gång kommer det att handla om rc-helikoptrar med 4 kanaler och då kommer vi in på hobbyklass.