Nytt helikopterinköp: WL Toys V911 – Radiostyrd helikopter

Nytt helikopterinköp: WL Toys V911

WL Toys V911
Mitt intresse för radiostyrda helikoptrar har åter tagit fart. Jag har köpt en V911 från WL Toys. Jag har tidigare skrivit om denna helikopter på sajten, läs inlägget här. Den lilla helikoptern finns i flera färger, jag har den blå/vita samma som på bilden ovan.

V911 är en helikopter med 4 kanaler. Den har singelrotor och balanspinne vilket gör den mycket piggare än en helikopter med dubbla par rotorblad (koaxial). Jag beställde rc-helikoptern från eBay för cirka 300 kronor inklusive frakt. Det tog runt två veckor innan den kom fram (den skickades från Kina). Den levererades flygfärdig, det var bara att ladda upp batterierna med den medföljande laddaren och börja flyga. 2 batterier fick man med.

Helikoptern är riktigt pigg trots den blygsamma storleken, det är bara glömma att flyga den inomhus i en lägenhet, den kräver mer plats. En gympasal eller liknande är mycket bättre. Den kan flygas utomhus om det inte blåser för mycket. Jag gjorde misstaget att flyga utomhus när det blåste ganska mycket vilket resulterade i att min helikopter försvann (jag såg inte var den landade). Jag beställde då en till likadan V911 utan sändare för ungefär 150 kronor från eBay. Den har kommit fram och fungerar utmärkt och nu har jag beställt en till för att ha som reserv. Video när jag flyger med den kommer snart.